Predstavljanje projekata

12. – 17. 10.2020.

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka; OŠ Frane Petrića Cres; OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice; OŠ Kostrena; OŠ Podmurvice; OŠ Skrad; Pomorska škola Bakar; Prometna škola Rijeka; Prva riječka hrvatska gimnazija; Prva susačka hrvatska gimnaziju u Rijeci; Strojarsku školu za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci; Trgovačka i tekstilna škola u Rijeci; Željeznička tehnička škola Moravice će u sljedećim videima pokazati svoje radove.

OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice, napravila je interaktivni plakat kojim predstavlja projekt: Mozaik mog grada – spoj kulture i znanosti. Plakat su izradili učenici prošlogodišnjih 7., sadašnjih 8. razreda uz mentorstvo kolegice Jadranke Čop Bajraktaraj i Ivane Ćurić.


OŠ Podmurvice


Učenici OŠ Kostrena zbog trenutnih okolnosti snimili su prezentaciju projekta u ZOOM-u. Učenici su se potrudili i uvelike su i ove godine pridonijeli Festivalu.


OŠ Skrad


Prva riječka hrvatska gimnazija

Klikom OVDJE možete vidjeti učenice Prve riječke hrvatske gimnazije koje govore o svjetski poznatom matematičaru Alan Turingu.


Željeznička tehnička škola Moravice


Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka

Prezentacija se sastoji od, dvije animacije koje su napravile učenice Laura Afrić i Leonarda Vučetić (Jedna animacija prati radnju Verneova romana Put do Mjeseca, a druga prati misiju Apollo 11), film koji je snimila školska filmska skupina GAM-a i izlaganje učenika Marka Drozdeka pod naslovom Matematika i Jules Verne.


Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci


Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja


Trgovačka i tekstilna škola

Projektom “Modni eksperiment pletivom”  ISPREPLELI smo umjetnost i znanost, istraživanje i kreativnost. Istraživački dio našeg rada sastojao se od upoznavanja svojstava kružnog rebrastog  desno- lijevog kulirnog pletiva i njegove primjene u dizajniranju odjeće.

Rezultat istraživanja prikazali smo u obliku modne revije i modnih ilustracija. U nastavku uživajte u modnoj reviji, a kako je tekao istraživački rad možete pregledati u prezentaciji na linku.


Prometna škola Rijeka


Program Festivala znanosti u Pomorskoj školi Bakar – More kultura:

  1. Od vesla do broda bez mornara
  2.  170 godina Pomorske škole Bakar
  3. NE(kultura) plovidbe u ljetnim mjesecima

U najranijem razdoblju čovjekova razvoja pojavila se potreba za plovidbom. Prvo plovilo bilo je deblo što ga je čovjek potiskivao motkom, koju je uskoro zamijenilo veslo. S ubrzanim razvojem tehnologije i tehnike grade se sve veći i moderniji brodovi, specijalizirani za prijevoz velikih količina pojedinih vrsta tereta, za prijevoz velikoga broja putnika te za obavljanje drugih plovidbenih poslova. Hrvatsko pomorstvo utemeljeno je na bogatoj tradiciji dubrovačkoga pomorstva. Dubrovnik je u XVI. st. bio treća pomorska sila na svijetu. U mnogim pomorskim muzejima širom Hrvatske tradicijska hrvatska kulturno povijesna baština slikovito odražava dinamiku pomorstva i aktivnosti vezanih uz more tijekom raznih razdoblja od prapovijesti do suvremenog doba. Pomorska škola Bakar je najstarija strukovna škola u Republici Hrvatskoj. Prošle smo školske godine proslavili respektabilnu 170. obljetnicu. Kontinuiranim kvalitetnim obrazovanjem pomoraca nastavljamo pomorsku tradiciju naše domovine po kojoj su hrvatski pomorci traženi u cijelom svijetu. Za plovidbu je važna kultura, a ona ima velik značaj i za sigurnost plovidbe.

Prikaz u PDF-u


OŠ Frane Petrića Cres

Prezentacijom i videom Značaj sustava mjernih jednica u procesu globalizacije učenici OŠ Frane Petrića u Cresu prikazali su razvoj mjeriteljstva kroz povijest te kako su globalne promjene utjecale na formiranje Međunarodnog sustava mjernih jedinica (SI). Unificirane mjerne jedinice kao aspekt kulture znanosti nisu bile samo važan korak u prošlosti već su značajne i za znanstvene revolucije koje dolaze.


Prirodoslovno-grafička škola