Crtanje formulama

13. 10.2020., 16.00 – 17.30

Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci od 2016. godine uključen je u projekt Imaginary (imaginary.org). Do sada je u okviru projekta organizirano više aktivnosti, a posljednja je veća aktivnost ovogodišnja izložba u vanjskom prostoru Kampusa Trsat, kao dio programa EPK Rijeka – 27 susjedstava: Susjedstvo Kampus.

Izložbom možete i virtualno prošetati putem poveznice

https://360.goterest.com/sphere/imaginary-1. Izložba prikazuje slike nacrtane uz pomoć matematike. U virtualnim radionicama koje smo osmislili zajedno ćemo, pomoću matematike, stvarati prava mala umjetnička djela:

  1. Crtanje formulama. Radionica u programu Surfer, u kojemu je moguće matematičkim formula nacrtati zanimljive matematičke objekte, kao one koji su dio izložbe.
  2. Matematičke puzzle. Radionica u kojoj uz pomoć različitih računalnih programa popločavanjem stvaramo prekrasne matematičke slike.
  3. Fraktali. Radionica u kojoj jednostavnim matematičkim pravilima crtamo složene matematičke strukture.

Osim toga, pripremili smo i zanimljivu radionicu u kojoj može naučiti kako se izrađuju zemljopisne karte. A imamo i kutak za naše najmlađe :-))

Virtualnim radionicama možete pristupiti koristeći svoj AAI računa, preko online kolegija Imaginary (https://mod.srce.hr/course/index.php?categoryid=138) na platformi MoD( mod.srce.hr ), koji održava SRCE. Lozinka za upis na online kolegij je om.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno se javite na e-adresu vmikulic@math.uniri.hr.

Voditeljica: Vedrana Mikulić Crnković

Radionice su dostupne za samostalno istraživanje, a ukoliko želite sudjelovati u moderiranoj radionicu spojite su u utorak (u termine koju su navedeni u programu) putem poveznice:
https://bbb.uniri.hr/b/ved-ppd-gef