Matematički vremeplov

13. 10.2020., 12.00 – 13.00

Tema je namijenjena srednjoškolskom uzrastu i višim razredima osnovne škole. Cilj je učenicima predstaviti drugačiji pogled na matematiku, kroz njezin antički razvoj iz filozofskih razmatranja, važnih povijesnih događaja i otkrića te zanimljivih ličnosti iz područja matematike.

Posebna će se pozornost usmjeriti na primjenu matematike u drugim područjima (umjetnosti, fizici, informatici, arhitekturi) kako bi se dao odmak od uobičajenih tema koje se obrađuju u sklopu klasične nastave matematike te se na jedan drugačiji način potaklo mlade na daljnje istraživanje matematičkog područja.

Izvođači:

Jelena Jardas Antonić, Antonija Kranjec i Ivan Prudky

Mjesto izvođenja:

Ekonomski fakultet u Rijeci u suradnji s Ekonomskom školom Mije Mirkovića Rijeka, Ivana Filipovića 4, Rijeka (utorak, 13. listopada 2020. u 12:00 sati –dvorana Aneks Ekonomski fakultet u Rijeci)

Jelena Jardas Antonić

docentica je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Članica je Katedre za kvantitativnu ekonomiju te nositelj kolegija Matematika, Aktuarska matematika, Uvod u modeliranje poslovnog odlučivanja i Teorija odlučivanja. Sudjelovala je u više međunarodnih znanstvenih konferencija u zemlji i inozemstvu te je aktivno sudjeluje u nekoliko znanstvenih projekata u svojstvu člana i voditelja.

Antonija Kranjec

završila je diplomski studij diskretne matematike i primjene. Doktorski je student na Ekonomskoj fakulteti Sveučilišta u Ljubljani u području Ekonomije. Zaposlena je kao asistent na Katedri za kvantitativnu ekonomiju i sudjeluje u izvođenju kolegija Matematika, Matematička analiza za ekonomiste, Mathematics i Mathematical analysis for economists.

Ivan Prudky

završio je diplomski studij međunarodnoga poslovanja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Doktorski je student Ekonomsko-poslovnog fakulteta Sveučilišta u Mariboru. Zaposlen je kao asistent na Katedri za kvantitativnu ekonomiju i sudjeluje u izvođenju kolegija Financijska matematika, Kvantitativne metode u poslovnom odlučivanju i Teorija odlučivanja.