Sustav etike u znanosti i visokom obrazovanju: od obećavajućih polazišta do dirigirane marginalizacije

12. 10.2020., 16.00 – 17.30

Sustav etike u znanosti i visokom obrazovanju u RH imao je do prije nekoliko godina dobre institucionalne pretpostavke za razvoj u pravi sektorski podsustav regulacije i samoregulacije. Postojanje središnjega koordinacijskog tijela te artikuliranih minimalnih normi za postupanje u slučaju etičkih i reputacijskih rizika bili su adekvatno polazište za razvoj ovog (pod)sustava i njegovu proliferaciju među znanstvenim organizacijama. Nastavi čitati “Sustav etike u znanosti i visokom obrazovanju: od obećavajućih polazišta do dirigirane marginalizacije”

Math Escape

12. 10.2020., 14.00 – 15.00

Math Escape je bijeg iz virtualne sobe uz pomoć matematike. U Math Escepu možete zakoračiti u virtualnu stvarnost koristeći VR headset. Rješavajući pomno osmišljene matematičke zadatke, sudionici pokušavaju pobjeći iz zaglavljenog lifta koji je dio virtulanog okruženje smještenog u zgradi Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Nastavi čitati “Math Escape”

Crtanje formulama

12. – 17. 10.2020.

Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci od 2016. godine uključen je u projekt Imaginary (imaginary.org). Do sada je u okviru projekta organizirano više aktivnosti, a posljednja je veća aktivnost ovogodišnja izložba u vanjskom prostoru Kampusa Trsat, kao dio programa EPK Rijeka – 27 susjedstava: Susjedstvo Kampus.

Izložbom možete i virtualno prošetati putem poveznice Nastavi čitati “Crtanje formulama”

Outlandish Rijeka and Math behind the Walk – VR iskustvo

12. – 17. 10.2020., 12.00 – 14.00

Outlandish Rijeka, (izložba i VR iskustvo) se neće održati zbog trenutne epidemiološke situacije.
Outlandish Rijeka and Math behind the Walk, multimedijsko iskustvo (online) je mjesto gdje se može virtualno prošetati izložbom i pogledati sve filmove putem poveznica.

Nastavi čitati “Outlandish Rijeka and Math behind the Walk – VR iskustvo”

Predstavljanje projekata

12. – 17. 10.2020.

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka; OŠ Frane Petrića Cres; OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice; OŠ Kostrena; OŠ Podmurvice; OŠ Skrad; Pomorska škola Bakar; Prometna škola Rijeka; Prva riječka hrvatska gimnazija; Prva susačka hrvatska gimnaziju u Rijeci; Strojarsku školu za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci; Trgovačka i tekstilna škola u Rijeci; Željeznička tehnička škola Moravice će u sljedećim videima pokazati svoje radove.
Nastavi čitati “Predstavljanje projekata”