od do
Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci
Voditeljica:

Vedrana Mikulić Crnković

The Department of Mathematics University of Rijeka has been involved in the Imaginary project since 2016. You can read more about the project at: imaginary.org. In the online course, we have prepared several virtual workshops related to the activities within the Imaginary project. We hope you enjoy exploring the magic of math.

Link: https://mod.srce.hr/enrol/index.php?id=349

Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci od 2016. godine uključen je u projekt Imaginary (imaginary.org). U virtualnim radionicama koje smo osmislili zajedno ćemo, pomoću matematike, stvarati prava mala umjetnička djela:

Crtanje formulama

Radionica u programu Surfer, u kojemu je moguće matematičkim formula nacrtati zanimljive matematičke objekte, kao one koji su dio izložbe.


Matematičke puzzle

Radionica u kojoj uz pomoć različitih računalnih programa popločavanjem stvaramo prekrasne matematičke slike.

Fraktali

Radionica u kojoj jednostavnim matematičkim pravilima crtamo složene matematičke strukture.


Osim toga, pripremili smo i zanimljivu radionicu u kojoj može naučiti
kako se izrađuju zemljopisne karte. A imamo i kutak za naše najmlađe
:-))

Životopis:

Vedrana Mikulić Crnković izvanredna je profesorica i predstojnica Zavoda za diskretnu matematiku na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Sudjeluje u radu više znanstvenih projekata te je izlagala na brojnim znanstveni konferencijama. Autorica je 18 znanstvenih radova, više popularnih predavanja i radionica iz matematike te je do sada sudjelovala u organizaciji i izvedbi brojnih aktivnosti popularizacije znanosti te edukacije iz matematike: Festival znanosti, Večer matematike na Odjelu za matematiku, izložba Imaginary – čarobna matematika, voditeljica je projekta Imaginary – čarobne matematičke projekcije, voditeljica je projekta Math Escape, koordinatorica je aktivnosti na Odjelu i voditeljica dviju istraživačkih postaja u okviru projekta Techno-Past Techno-Future: European Researchers ́ Night (Obzor 2020) itd. U 2020. godini dobila je nagradu The Elsevier Mathematical Sciences Sponsorship Fund 2020 za dizajn i provedbu popularizacijskih i edukativnih aktivnosti. Aktivna je i u stručnom radu te je održala više stručnih predavanja za nastavnike, objavila je šest stručnih radova, organizirala nekoliko stručnih skupova, izlagala je na više stručnih skupova te sudjelovala u stručnim projektima (ESF projekt STEMp, ESF projekt OPTILIFE, projekt Eramsus+ RAPIDE, HORIZONT2020 projekt YUFERING itd.). Od rujna 2020. voditeljica je projekta Erasmus+ InAMath (Interdisciplinary Approach to Mathematical Education).

Oznake:, , ,